На Прикарпатті судили пенсіонера, який сапою побив бабусю

Кримінал, Новини

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінальної справи про обвинувачення 76-річного чоловіка, який заподіяв легкі тілесні ушкодження бабусі.

Про це повідомляють у пресслужбі Калуського суду, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Згідно з матеріалами справи, чоловік перебував у Калуші на дачному масиві. Там він вступив у конфлікт з пенсіонеркою. Через суперечку пенсіонер вдарив дерев’яною частиною сапи по обличчю потерпілої.

Внаслідок чого жінка отримала забійні рани брови, синця верхньої та нижньої повіки ока.

Обвинувачений у суді пояснив, що вирішив пересадити квіти та пішов у ліс набрати грунту, де зустрів потерпілу. Повернувшись, він побачив, що та пішла до нього на дачу. Тому він пішов за нею, щоб подивитись, що вона буде робити. Бабуся йому відповіла, що дивиться на малину. Він підійшов до потерпілої ззаду та сказав їй, що нема на що тут дивитися. Після чого жінка розвернулася та вдарила його в щоку. Він відійшов на пару кроків назад, ба та знову хотіла на нього напасти. Тож, він, щоб захисти себе, вдарив її сапою і попав у брову.

“Потерпіла у суді пояснила, що того дня приїхала з внуком складати сіно. Онук складав сіно, а вона пішла до лісу подивитися, чи є гриби. По дорозі зустріла обвинуваченого, який йшов з сапою та відром до лісу. Оскільки вона обіцяла онуку швидко повернутися, то зрізала кут через територію чужої дачі, яка була недоглянута, закинута та знаходилася за 3-4 метри від дачі обвинуваченого. В цей момент вона почула голос, який кричав їй, що вона тут робить і нащо їй малина. Обернувшись назад, вона побачила обвинуваченого з піднятою сапою, вона встигла лише крикнути і отримала удар, від якого в неї злетіли на землю окуляри. Поки вона шукала окуляри в траві, пенсіонер втік. Її крики почув онук. Коли вона вийшла на дорогу, то побачила, що біжить її внук, якого попросила викликати поліцію. Обвинувачений в цей момент стояв біля своєї фіртки та зайшов до себе на подвір’я. Вона сказала поліції, що вийде на автобусну зупинку, де буде очікувати їх. На зупинці її почала крутитися голова, і вона попросила онука викликати швидку. Поліція приїхала швидше. Вони поїхали до дачі обвинуваченого, який ходив по подвір’ї. Коли поліцейський питав останнього, що сталося, він говорив, що вона на нього напала. Після того приїхала швидка, яка забрала її в лікарню, де їй зашили брову, наклавши три шви”, – пояснили у суді свою версію подій потерпіла жінка.

Суд, розглянувши усі матеріали справи, дійшов висновку, що вина чоловіка у вчиненому ним кримінальному правопорушенні доведена повністю поза розумним сумнівом, а його дії кваліфіковано як умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень, які викликали короткочасний розлад здоров’я.

Як наслідок суд призначив покарання обвинуваченому у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.