COVID-19: на Франківщині набирає обертів нова хвиля захворювання

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Франківщині продовжує ускладнюватись ситуація із захворюваністю на коронавірус. Як свідчать показники захворюваності та кількість госпіталізованих прикарпатців у медзаклади, в області починається нова хвиля поширення COVID-19.

31 серпня під час пресконференції повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Західний кур’єр.

Загалом у області є 29 закладів, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус, в яких розгорнуто 1136 ліжок.

За необхідності ще близько 3000 ліжок є можливість розгорнути.  Станом на сьогодні, завантаженість ліжкомісць становить 17,6%. Загальний відсоток завантаженості у порівнянні з попереднім місяцем зріс майже на 5%.

За словами Дмитренка, 98% ліжок, призначених для лікування хворих з COVID-19, є забезпечені централізованою системою подачі кисню. Зараз у медзакладах області перебуває 200 пацієнтів, з яких 6 – у відділеннях реанімації.

Також в області вже зайняті 25,5% ліжок, виділених для лікування діток, хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, госпіталізовані 35 діток, семеро з яких – за останню добу.

Очільник охорони здоров’я області закликав всіх продовжити вакцинування, зокрема – брати бустерну дозу вакцини.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.