Збірна Фінляндії вигнала свого лідера через виступи за московський клуб у чемпіонаті Росії з волейболу

Новини, Політика, Суспільство

Збірна Фінляндії з волейболу усунула свого лідера Лаурі Кермінена за те, що той відмовився залишати московське “Динамо”. Натомість, щоб після 24 лютого висловити свою чітку позицію в країні-агресорі, 29-річний спортсмен почав вести переговори про продовження контракту.

Президент Фінської асоціації волейболу Лаурі Інна заявив громадській телекомпанії YLE, що “зараз немає іншого способу діяти”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на OBOZREVATEL.

“До керівництва профспілки Фінської волейбольної асоціації звернулися за допомогою, і ми ухвалили рішення. Тепер команді не потрібно перейматися такими речами,”— цитує Інну.

З 2013 Лаурі Кермінен регулярно викликався у фінську збірну, був її основним ліберо. У 2014 та 2018 роках брав участь у матчах чемпіонатів світу.

Фінляндія та Росія мають сухопутний кордон довжиною понад 1300 кілометрів. Вторгнення Росії в Україну спонукало Фінляндію приєднатися до Організації Північноатлантичного договору (НАТО), поклавши край давній позиції фінів про нейтралітет під час війни.

За даними ООН, відколи 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, загинуло не менше 5237 мирних жителів, хоча, на думку багатьох експертів, реальна цифра набагато вища.

Мільйони біженців втекли з країни, а загальна кількість загиблих військових, як вважають, перевищує 20 000 людей.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.