Бійця з Прикарпаття посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

Новини, Суспільство

Президент України посмертно нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня уродженця Прикарпаття Дениса Антіпова.

Відповідний указ №541/2022 від 29.07.2022 “Про відзначення державними нагородами” оприлюднено на сайті Президента України, інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:  Нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня АНТІПОВА Дениса Геннадійовича (посмертно) — лейтенанта”,- йдеться в указі.

Нагадаємо, про загибель воїна 15 травня повідомила Обертинська територіальна громада. Денис Антіпов брав активну участь у Революції Гідності на Майдані з 24 листопада 2013 року і до кінця. Займався спеціальною військово-тактичною та медичною підготовкою.

У лютому 2015 року пішов добровольцем у 5-ту батальйонно-тактичну групу 81‑ї бригади ВДВ, де займався аеророзвідкою безпілотними літальними апаратами. Виконував бойові завдання у багатьох гарячих точках Донецької та Луганської областей, зокрема: під Донецьким аеропортом, на промзоні Авдіївки, на Світлодарській дузі.

З війни повернувся у травні 2016 року лейтенантом і командиром взводу аеророзвідки свого батальйону. 24 серпня 2016 року брав участь в параді з нагоди 25‑ї річниці Незалежності України. Працював над кандидатською дисертацією. Займався також сувенірним бізнесом.

Після 24 лютого 2022 року знову пішов на фронт.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.