“Харківські угоди”: двом ексміністрам оголосили підозру в держзраді

Кримінал, Новини, Політика

За погодження “Харківських угод” на користь Росії правоохоронці повіломили про підозру в державній зраді двом колишнім членам уряду.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на ДБРОфіс генпрокурора.

Йдеться про ексміністра закордонних справ Костянтина Грищенка та колишнього очільника Мін’юсту Олександра Лавриновича.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом (Янукович) та прем’єр-міністром (Азаров), діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції та законодавства України, без фактичного розгляду проєкту угоди та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій підозрюваних та інших осіб у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано угоду, якою на 25 років було продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту Російської Федерації, а також його збільшення на території АР Крим та м. Севастополя, замість виведення з України.

В ОГП уточнюють, що заступник генерального прокурора підписав повідомлення про підозру колишньому міністру юстиції, а слідчі ДБР, за погодженням прокурора, оголосили підозру колишньому міністрові закордонних справ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.