У боях за Україну загинув доброволець з Польщі Томаш Валєнтек

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У боях за Україну у війні, яку розв’язала країна-терорист Росія, загинув боєць Інтернаціонального легіону оборони України, польський доброволець Томаш Валєнтек.

Він був чемпіоном зі змішаних єдиноборств ММА Польщі.

Про це повідомили у Twitter ММА Польщі, щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

Захисник України загинув на Донбасі внаслідок артилерійського обстрілу на початку тижня.

Польський уряд наразі офіційно інформацію про загибель добровольця не підтвердив, його тіло, ймовірно, ще не привезли додому.

“З великим сумом ми сприйняли інформацію про загибель Томека, який як польський доброволець воював в Інтернаціональному легіоні оборони України і там загинув. Томек взяв участь і виграв Другий чемпіонат ММА, організований у місті Ґлівіце. Спочивай з миром”, – зазначили у Twitter ММА Польщі.

Зазначимо, що за даними британських ЗМІ, проти Росії на боці України воюють понад 20 тисяч іноземців. До лав Збройних сил України зголосилися добровольці з понад 50 країн світу.

Нагадаємо: також у боях на Донеччині 18 липня загинули чотири іноземні добровольці, які воювали на боці України. Йдеться про Люка “Скайуокера” Лучишина і Брайана Янга зі США, Еміла-Антуана Руа-Сіруа з Канади та Едварда Селандера Патріньяні зі Швеції. Їх росіяни розстріляли з танка.

У Держдепартаменті США вже підтвердили смерть двох американців, зазначивши, що підтримують зв’язок із їхніми сім’ями та надають усю можливу консульську допомогу.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у боях за Україну також віддав життя 30-річний громадянин Швеції, який раніше служив у ВС Швеції. Він був у званні лейтенанта. В Україну чоловік приїхав кілька місяців тому, щоб допомагати у підготовці військових.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.