На Південнобузькому напрямку ЗСУ придушили спроби штурмів ворога – зведення (відео)

Новини, Політика

Розпочалася сто сорок дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ посиланням на Генштаб ЗСУ.

Росіяни вночі 22 липня обстріляли місто Нікополь Дніпропетровської області. Голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив про обстріли області 21 липня. Російські окупанти вчинили масштабну нічну атаку на Дніпропетровську область.

На Слов’янському напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли неподалік Дібровного, Чепіля, Адамівки, Карнаухівки, Микільського, Курульки, Хрестища і Мазанівки.

На Краматорському напрямку противник здійснював вогневий вплив із танків ствольної та реактивної артилерії поблизу Донецького, Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Дар’ївки. Біля останнього завдав авіаційного удару. Веде штурмові дії в напрямку Верхньокам’янка -Верхньокам’янське, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку Втратами для ворога завершились штурмові дії у напрямках Доломітне – Новолуганське та Стряпівка – Соледар. Дезорганізовані підрозділи окупантів наші воїни відігнали назад. Противник продовжує спроби штурму у напрямку

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони, увів резервні підрозділи.

Усі спроби ворожих штурмових дій у напрямках Мала Семейдинуха – Андріївка та Давидів Брід – Білогірка наші воїни одразу придушили. Окупанти відійшли.

На территории временно оккупированной Херсонской области ВСУ уничтожили пять опорных пунктов и два склада боеприпасов российских войск.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на багатьох напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу.

Російські війська здійснили кілька обмежених і дуже локалізованих наземних атак 21 липня. Поточний російський оперативний темп істотно не відрізняється від того, який був під час офіційно оголошеної оперативної паузи між 7 і 16 липня.

Система протиповітряної оборони “IRIS-T” знаходиться в Німеччині ще на стадії виробництва, і буде готова для відправки її в Україну наприкінці літа.

Голова Служби зовнішньої розвідки Великобританії Річард Мур вважає, що Росія “наполовину” втратила здатність шпигувати в Європі після висилки понад 400 співробітників російської розвідки з європейських міст.

Під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача присутні обговорили поточну ситуацію на фронті і визначили завдання на деяких тактичних напрямках.

Україна планує створити одноразовий міжнародний трибунал для суду над найвищим керівництвом російського режиму за акт агресії – зокрема і нинішнього президента Росії Владіміра Путіна.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.