«Доводиться зривати колодку»: що робити, коли вхід в укриття під час повітряної тривоги в Івано-Франківську закритий

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській територіальній громаді станом на сьогодні, 20 липня, є 211 підвальних приміщень, де люди можуть сховатися під час повітряної тривоги.

Про це розповів Василь Скиданчук, директор комунального підприємства «Управляюча компанія «Комфортний дім»» Івано-Франківської міської ради, передає  щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Фіртку

Однак, за його словами, ця цифра може часто змінюватись, зокрема через підтоплення цих підвалів або через пориви мереж холодної води.

«Хочу зауважити, що в нас є 652 будинки в управлінні, 211 зараз готові для тимчасових укриттів, що стосується інших – це підвальні приміщення, які більш технічні для обслуговування мереж. Вони не годяться», – зазначив Скиданчук.

За його словами, також є випадки окремих будинків, коли люди закривають підвальні приміщення. У випадку, коли є такі виклики, і не знаходять людину із ключами – доводиться зривати колодку.

Тим часом по усіх будинках, де є готові укриття, прикріпили вказівники про розміщення сховища.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.