До уваги прикарпатців: в Україні працює програма допомогти підприємцям

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

В державі працює програма допомогти  підприємцям. На це виділили 16 млрд грн з держбюджету. Отримати кошти можуть громадяни, які мають бізнес-план.

На кошти можна придбати сировину, обладнання або орендувати приміщення. Таке рішення допоможе створити на нових підприємствах кілька сотень тисяч робочих місць, пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

Відомо, що гранти будуть видаватись для таких напрямів:

  •  на власну справу (до 250 тисяч гривень);
  •  на створення фруктового саду (до 400 тисяч гривень);
  •  на теплицю (до 7 мільйонів гривень);
  •  на переробне підприємство (до 8 мільйонів гривень);
  •  на свій стартап (до 3,5 мільйона гривень);
  •  на роботу ІТ (грант українцям на навчання за ІТ-спеціальностями).
Для того, щоб подати заявку потрібно:
  1.  У державному порталі “Дія” подати заявку на ту сферу, яка  зацікавила;
  2.  Додати свій бізнес-план щодо створення нового бізнесу або розвиток вже наявного;
  3.  Підписати все електронним підписом.

Подати заявку можна ТУТ.

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму відеозверненні повідомив, що на території міста обсяги реалізованої продукції, попри війну, зросли.

Темп росту становить 100,4%. Найбільшу частку обсягів реалізації підприємств переробної промисловості складали підприємства машинобудування (36,9%) та з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (31,6%). Зріс на 64,9% обсяг реалізації продукції підприємств виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.

“На жаль, не всі підприємства можуть зараз працювати на повну. Для багатьох стало викликом порушення логістики постачання матеріалів та комплектуючих.

А також брак кваліфікованих працівників. Проте, працюємо далі і віримо, що зможемо підняти темпи виробництва не лише на довоєнні показники, а й вище”, додає Марцінків.

До слова, до Івано-Франківська переїхало понад 50 підприємств з гарячих точок. Вони не лише відновили виробництво, а й створюють робочі місця як для містян, так і для тимчасово переселених осіб.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.