Споживчий ринок Івано-Франківщини: які продукти подорожчали у червні

Новини, Суспільство

Інфляція на споживчому ринку Івано-Франківщини у червні у порівнянні з травнем як в області, так і в Україні складала 3,1%, з початку року — 16,6% та 17,4% відповідно.

Про це пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланнм на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Зокрема, на Прикарпатті ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,8%. Найбільше — на 13,5% подорожчали яйця та цукор.

На 12,5—3,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, овочі, рис, м’ясо птиці, соняшникову олію, маргарин, свинину, рибу та продукти з риби.

Водночас на 4,9% подешевшали фрукти, на 0,7% — яловичина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,1%. Зокрема, на алкоголь — на 3,5%, на тютюнові вироби — на 0,7%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,5%. Так, одяг — на 2,9%, а взуття — на 0,2%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,8% відбулося в першу чергу внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції на 2,7%.

Ціни на транспорт зросли на 9,7% в основному через подорожчання палива та мастил на 20,3%, а також проїзду в автодорожньому та залізничному пасажирському транспорті на 7,3% та 3,6% відповідно.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.