Зведення Генштабу: ЗСУ відігнали росіян назад на Слов’янському напрямку (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Розпочалася сто тридцять дев’ята доба російського воєнного вторгнення.

Про це повідомиляє  щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Російські військові на світанку 12 липня знову атакували Миколаїв, влучили у два медичні заклади та житлові будинки.

Під завалами п’ятиповерхового житлового будинку в м. Часів Яр на Донеччині виявили тіло загиблої дитини, всього на цей момент знайшли тіла 33 загиблих. Вусіх регіонах, окрім окупованих Херсонщини та Криму, пролунали повітряні тривоги.

Українські захисники жорстко придушили ворожу спробу штурму в напрямку Дементіївки Харківський напрямок.

На Слов’янському напрямку підрозділи противника продовжували штурмові дії з метою покращення тактичного положення в районах Мазанівки, Іванівки та Долини. Всі дії ворога у напрямках зазначених населених пунктів були невдалими. Наші воїни відігнали окупантів назад.

Противник намагається покращити тактичне положення на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Здійснює систематичний вогневий вплив по позиціях вздовж лінії зіткнення з метою сковування дій підрозділів Сил оборони України. Застосовує штурмову та армійську авіацію. В окремих районах проводить фортифікаційне обладнання передових позицій.

На Словʼянському напрямку активних дій ворог не вів.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють з артилерії райони Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новоселівки, Опитного, Новобахмутівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Оріхова, Степового та Кам’янського. Завдали авіаудару поблизу Новоандріївки парою літаків Су-25.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу підрозділів Сил оборони України.

@gudzinskiyrost #україна_переможе🙏💙💛 #українапонадусе💙💛 #зеленский #зе #путін #россия #україна #склад_з_боєприпасами ♬ Батько Наш Бандера – Повстанська Народна Патріотична Пісня

За результатами виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань, ворог втратив 52 рашисти, гаубицю “Мста-Б”, міномет, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами та ракетами РСЗО в Новій Каховці. У Херсоні загинув генерал – майор Насбулін та полковник Кенс.

Невідомі побили у місті Судак на південному сході окупованого Криму російського військовослужбовця за одяг із літерою Z.

Четверта зустріч формату “Рамштайн” відбудеться 20 липня у віртуальному форматі.

У Швейцарії заморозили російських активів на понад $6,8 млрд

Загальна сума заморожених російських активів у Швейцарії станом на 7 липня становить 6,7 мільярда швейцарських франків (6,84 мільярда доларів).

Іран готується надати Росії до кількох сотень безпілотників.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.