На Прикарпатті проживає 145 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 46 тисяч – діти

Новини, Суспільство

Питання літнього оздоровлення дітей, особливо соціально-вразливих категорій, перебуває під постійною увагою органів влади Прикарпаття, незважаючи на війну.

Про це повідомиляє  щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Вчора, 8 липня, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками «Terre des Hommes» – міжнародної благодійної гуманітарної організації з прав дітей під егідою Міжнародної федерації (Швейцарія), незалежні організації якої представлені у Канаді, Данії, Франції, Німеччині, Італії, Люксембурзі, Нідерландах, Швейцарії, Іспанії та Сирії. В Україні вона діє з 2015 року.

Представники «Terre des Hommes» уже відвідали ряд районів області, ознайомилися з умовами перебування внутрішньо переміщених людей, задоволенням їхніх гуманітарних потреб, організували тренінги для представників соціальних служб щодо роботи з дітьми соціальних категорій.

За словами Сірко, зі 145 тисяч ВПО, 46 тисяч – діти до 18 років. З них 272 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 97 – переміщені без супроводу батьків.

Також на Прикарпаття переїхали 24 дитячі будинки сімейного типу, 12 прийомних сімей, сім’ї піклувальників, в яких виховуються майже 300 дітей.

«Головне завдання для нас сьогодні – організувати літнє оздоровлення дітей ВПО, малозабезпечених категорій, сиріт, та тих, у кого батьки загинули під час бойових дій, – наголосила Людмила Сірко. – Ми співпрацюємо з 15 оздоровчими таборами області. Тому для нас дуже важливим є залучення донорської допомоги для того, щоби придбати путівки і якомога більше діток змогли відпочити цього літа».

Додамо, що з першого серпня оздоровча кампанія для соціально-вразливих дітей розпочнеться в оздоровчих закладах «Прикарпатські мрії» (Печеніжинська тергромада), «Перлина Придністров’я» (Городенківська ТГ), «Перлина Карпат (Калуська ТГ) та відпочинкових комплексах у Яремчанській та Верховинській громадах

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.