В Івано-Франківську до 15 років ув’язнення засудили полоненого бойовика “ДНР” (відео)

Відео-новини, Новини, Політика

В Івано-Франківську до 15 років ув’язнення засудили полоненого бойовика “ДНР”. Справу вели слідчі СБУ в Івано-Франківській області за оперативного супроводу департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Про це інформують на Facebook-сторінці відомства.

Як йдеться у повідомленні СБУ, бойовика “ДНР” взяли в полон 25 березня бійці Збройних сил України під час звільнення села Вільхівка Харківської області.

Як з’ясували слідчі, житель Донецька мобілізувався 24 лютого. За направленням “військової комендатури” він добровільно прийшов до призовного пункту в окупованому Донецьку.

Був розподілений на посаду стрільця 2 взводу 2 роти 3 батальйону 115 полку. Військовий вишкіл проходив упродовж тижня в російському Бєлгороді.

Прикарпатські слідчі СБУ викрили бойовика "ДНР". Його засудили до 15 років ув'язнення
25 березня ЗСУ розбили російських військових у Вільхівці на Харківщині. Фото: Telegram/НЕМІЧЕВ

На початку березня його підрозділ перевезли в район села Веселе та далі до села Вільхівка на Харківщині.

“25 березня українські сили розбили російських військових у Вільхівці та звільнили населений пункт. Було ліквідовано близько 70 загарбників. Під час зіткнення до українського полону потрапила значна кількість окупантів. Бойовик був серед тих, хто здався в полон ЗСУ після потужного артилерійського обстрілу”, — повідомляють в СБУ.

Прикарпатські слідчі СБУ викрили бойовика "ДНР". Його засудили до 15 років ув'язнення
Фото: Telegram/НЕМІЧЕВ

Як з’ясували слідчі, викритий бойовик перейшов на бік армії РФ, визнавав правомірними збройну агресію Росії проти України та тимчасову окупацію частини території України.

Суд визнав його винним у державній зраді. Обвинувачений визнав свою вину та покаявся у вчиненому.

Його засуджено до позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією належного йому майна.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.