ЗСУ відійшли з Лисичанська після важких боїв

Новини, Політика, Суспільство

Сили оборони України відійшли від займаних позицій і рубежів у Лисичанську Луганської області.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням Генеральний штаб ЗСУ.

“Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів.

В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків. Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід”.

У Генштабі додали, що продовжують боротьбу.

“На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму – потрібні матеріально-технічні ресурси… Ми повернемося і неодмінно переможемо!”, – йдеться в повідомленні.

Вранці 3 липня стало відомо, що окупанти продовжують просуватися і закріплюватися в районі Лисичанська.

Водночас міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів президенту країни-агресора Путіну про окупацію всієї Луганської області.

Президент Володимир Зеленський у неділю заявляв, що на околицях Лисичанська йдуть бої, але місто не перебуває остаточно під контролем російської армії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.