Увага: рідні розшукують прикарпатця, який понад три тижні не виходить на зв’язок (фото)

Новини, Суспільство

У боротьбі з російським агресором зник безвісти прикарпатець Володимир Фелик. Зараз чоловіка розшукують рідні та просять допомоги в пошуках.

Про це журналістці Фіртки розповіла мама Володимира, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

29-річний військовослужбовець народився в с. Липівка Тисменицької ОТГ та служив у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді (3 рота).

Востаннє виходив на зв’язок 7 червня. Вже з 11 червня зазначений офіційно зниклим безвісти.

Володимир пропав, ймовірно, в с. Ниркове або Миколаївка Луганської області. Зі слів рідних, за неперевіреною інформацією, перебував у госпіталі у Бахмуті з 9 по 12 червня.

Сім’я просить повідомити будь-яку відому інформацію.

Контактні номери:

  • 068-7435-320 – мама Оксана
  • 096-2218-827 – сестра Марія.

Як діяти рідним, якщо втратили зв’язок з  військовослужбовцем?

Насамперед близькі мають усвідомити, що в такий час зникнення на кілька діб для військових – буденна річ. Адже в зонах бойових дій часто немає електрики та мобільного зв’язку. Тому військові, які виконують завдання в гарячих точках, іноді просто не мають можливості вчасно зарядити телефон і надіслати звістку додому.

ЗСУ регулярно діляться на своїх інформресурсах алгоритмом дій для громадян, чиї родичі або близькі воюють.

Варто мати мобільний й інших військових, з якими несе службу родич. У випадку зникнення зв’язку спробуйте зателефонувати їм. Родичам військових, а особливо тих, які беруть участь у бойових діях, рекомендують чітко знати номер частини та батальйону, де служить боєць. Бажано знати, в якому саме населеному пункті він несе службу, і мати контакти військової частини, де базується його відділення.

Куди звертатися, якщо військовий зник безвісти?

Насамперед, зверніться у  військову частину, в якій несе службу військовий. Тут має бути відповідна інформація, адже, можливо, вже проводилося службове розслідування. Також варто звернутися до військового комісара, що призивав військовозобов’язаного, адже він має отримувати інформацію щодо зниклого безвісти.

Якщо отримати релевантну інформацію від військових не вдається, то потрібно звернутися до правоохоронних органів.

Також можна зателефонувати на гарячі лінії Міноборони: 0 800 500 442.

У березні в Україні запрацював Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених. Зараз уточнюють списки людей, які потрапили в полон або зникли безвісти. Він приймає звернення як від українських, так і від російських громадян про зникнення їхніх близьких – як військових, так і цивільних. Цілодобово працюють телефони:

  • +38 067 650 83 32
  • +38 098 087 36 01.

1 червня розпочала свою роботу гаряча лінія МВС для звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників.

За номером багатоканального телефону +380 894 201 866 кожен зможе залишити інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, а також роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти та загиблих.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.