Оперативні зведення з фронтів на 01.07.2022 щодо російського вторгнення (відео)

Новини, Політика

На Слов’янському напрямку війська противника продовжують ведення оборони, перегруповуються та намагаються покращити тактичне положення.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Агресор здійснив артилерійські обстріли позицій українських військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні українських військових в районі Лисичанська з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення підрозділів ЗСУ.

На Лисичанському напрямку обстрілює позиції ЗСУ із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярівка. Намагається взяти під контроль ділянку автошляху Бахмут – Лисичанськ, успіху не має.

Одночасно ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює із артилерії райони населених пунктів Берестове, Яковлівка, Відродження, Майорськ та Вугледарської ТЕС. Намагається покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Покровське, успіху не має.

Поразка Росії на острові Зміїний трохи зменшить тиск на українське узбережжя через усунення з острова російської ППО та протикорабельних ракетних систем.

Російські загарбники вдарили по Білгород-Дністровському району Одеської області трьома ракетами Х-22, їх запустили з напрямку Чорного моря.

В Одеській області внаслідок потрапляння ворожої ракети у 9-поверховий будинок кількість загиблих зросла до 14 осіб, ще 30 – поранені.

Міністерство оборони Сполучених Штатів розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо виготовлення інноваційної зброї для України.

Франція додатково надасть Україні 6 гаубиць Caesar і бронетехніку.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що 45% Донецької області, які знаходяться під контролем України, ворог постійно обстрілює.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що західні санкції проти Росії можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії і навіть як “casus belli”.

Путіна не зустріли у трапа літака із хлібом, сіллю, як інших лідерів Каспійського саміту. Україна закликає держави Каспійського регіону докласти максимальних зусиль, аби змусити РФ дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов’язань, зокрема Конвенції про правовий статус Каспійського моря.

Російські окупанти знімають зі зберігання озброєння і військову техніку у найвіддаленіших регіонах РФ, таких як Калінінградська область і острів Сахалін.

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що передав лідеру РФ Володимиру Путіну послання від президента України Володимира Зеленського.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.