Калушанка публічно виправдовувала збройну агресію росії: яке покарання загрожує жінці

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

На розгляд до Калуського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт про обвинувачення місцевої мешканки у вчиненні злочину.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на сторінку суду.

Зокрема, йдеться про злочин, передбачений ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області, згідно з обвинувальним актом, жінка у соціальній мережі створила акант, на якому публічно виправдовувала збройну агресію російської федерації, активно розповсюджувала та надавала негативну оцінку українській владі. Збройну агресію російських військ проти України визначала як внутрішньо громадянський конфлікт.

Обвинуваченій обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Справа згідно з протоколом розподілу визначена судді та призначена до підготовчого судового засідання.

Довідково:

Санкція статті, за якою обвинувачується місцева мешканка передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.