Пам’ять загиблих на Донеччині правоохоронців вшанували в Івано-Франківську (фото)

Новини, Суспільство

Минає восьма річниця, як шестеро бійців спеціальної роти прикарпатської міліції загинули у збитому терористами гелікоптері «МІ-8» Національної Гвардії України, поблизу гори Карачун, що на Донеччині. Ще одного правоохоронця убили на блокпосту біля Слов’янська.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

29 травня в Івано-Франківську, на території Меморіального скверу, де поховані семеро загиблих у зоні АТО правоохоронців, відбулися поминальні заходи за участі родин загиблих, представників влади, керівництва та особового складу поліції Івано-Франківщині жителів краю.

На могилах бійців люди запалили свічки та поклали квіти.

Нагадаємо, трагедія сталася 29 травня 2014 року після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на одному із блокпостів. Бойовики з ПЗРК (переносного зенітного ракетного комплексу) збили український гелікоптер Мі-8, який належав Національній гвардії України. Він впав над Слов’янськом. Вертоліт мав доставити на гору Карачун продукти, воду та бронежилети українським військовим.

Тоді загинули шестеро військовослужбовців і стільки ж працівників спеціальної роти прикарпатської міліції: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як, в тому числі і генерал Сергій Кульчицький.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.