Росія вивела в море дві третини своїх підводних човнів – кожен з ракетами

Новини, Політика

Біля причалів у Південній бухті Севастополя окупованого росіянами Криму стоять два підводні човни проєкту “Варшавянка”, що становить третину діючих підводних човнів Чорноморського флоту. Усі інші в морі.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Крим.Реалії“.

Загалом у складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проєкту “Варшавянка”: Б-261 “Новороссийск”, Б-237 “Ростов-на-Дону”, Б-262 “Старый Оскол”, Б-265 “Краснодар”, Б-268 “Великий Новгород” та Б-271 “Колпино”.

Таким чином, у морі наразі перебувають чотири з шести підводних човнів, що становить дві третини.

Біля причалу також стоїть український підводний човен “Запоріжжя”. У березні 2014 року під час анексії Криму російські війська взяли підводний човен штурмом.

Крім мінно-торпедного озброєння, підводні човни типу “Варшавянка” несуть крилаті ракети типу “Калібр”, що застосовуються у різних модифікаціях по морських і наземних цілях. Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами.

Росія завдає ударів ракетами зі своїх підводних човнів з морської акваторії поруч із Кримом.

Нагадаємо: Біля причалів у Сухарній бухті, яка є частиною великої Севастопольської бухти, стоять два великі десантні кораблі Чорноморського флоту Росії. Один із них має зовнішні ознаки пошкодження.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.