РФ кинула під Сєвєродонецьк свою єдину групу з “Термінаторами” – британська розвідка

Новини, Політика

Росія задіяла свою єдину групу, яка має на озброєнні бойові машини підтримки танків “Термінатор”, для підтримки наступу під Сєвєродонецьком.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки про війну, який публікує Міноборони Британії.

Присутність цієї групи під Сєвєродонецькому може свідчити про залучення там центральної групи військ, тому що тільки у них є ці машини. Зазначається, що раніше ця група зазнала значних втрат, намагаючись вийти до східних околиць Києва під час першої фази повномасштабної війни.

БМПТ “Термінатор” розробили спеціально для того, щоб прикривати танки, після досвіду афганської і чеченських війн.

“Сєвєродонецький напрямок залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів для РФ. Проте із максимум десятьма “Термінаторами”, які там задіяні, їхнє застосування навряд чи суттєво вплине на хід кампанії”, – зазначає британська розвідка.

У попередньому огляді повідомляли, що Росія має проблеми через нестачу безпілотників – внаслідок втрати апаратів на полі бою та через західні санкції.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.