Сербія ввела санкції проти Білорусі через війну в Україні

Новини, Політика, Суспільство

Сербія долучилася до санкцій ЄС проти Білорусі за її підтримку російської агресії проти України.

Як повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ із посиланням на”Європейську правду“, мова йде про санкції ЄС, запроваджені 8 квітня через “ситуацію в Білорусі та участь Білорусі у російському вторгненні в Україну”.

Мова йде про галузеві санкції проти білоруської фінансово-транспортної системи. Зокрема, через війну Росії проти України було заморожено близько 30 мільярдів євро активів російських та білоруських олігархів та організацій.

Повідомлення про це розміщено на сайті Єврокомісії. Офіційних повідомлень сербської влади з цього питання немає.

Це вже другий прецедент, коли Сербія долучається до санкцій ЄС, пов’язаних із Україною.

Всередині березня Белград приєднався до санкцій ЄС проти експрезидента України Віктора Януковича.

Згідно з дослідженням сербського Центру з міжнародних справ і питань безпеки (ISAC), Сербія послідовно дотримувалася обмежувальних заходів ЄС проти Білорусі до квітня 2019 року, після чого відмовилася продовжувати санаційний режим.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.