СБУ розпочала розслідування продажу бронежилетів в «Епіцентрі»

Кримінал, Новини, Суспільство

СБУ повідомила про ліквідацію масштабної схеми розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським військовим.

Про це повідомляє Служба безпеки України, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Йдеться про продаж бронежилетів у мережі гіпермаркетів «Епіцентр», про що днями заявив Львівський оборонний кластер.

Загалом шахраї намагались незаконно продати понад 1 000 бронежилетів на загальну суму понад 12 мільйонів гривень.

«Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

Втім, замість безкоштовної передачі бронежилетів українським захисникам, причетні чиновники намагались продати їх через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів», – йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуків у торговельній мережі вилучили частину бронежилетів. Їх передадуть ЗСУ.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюють всі обставини та причетних до схеми осіб.

Також дня компанія «Львівський оборонний кластер» повідомила про те, що в мережі «Епіцентр» продають бронежилети з плитоносками їхнього виробництва, виготовлені не для продажу. Амуніція мала бути безкоштовно передана для потреб військових.

«Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити, що чохли цих бронежилетів нашого виробництва».

ЛОК звернувся з цього приводу до СБУ.

У відповідь мережа гіпермаркетів «Епіцентр» заявила, що бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставила в їхню мережу компанія «Група Венето», надавши всі необхідні документи на товар.

«ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами», – сказали в «Епіцентрі», зазначивши, що на час розслідування СБУ партію бронежилетів ТЕМ1 було вилучено з продажу з кількох гіпермаркетів.

Водночас власники ТОВ «Група Венето» уже зазначили, що почали внутрішнє розслідування обставин цього випадку

«Cлужбові особи ТОВ «Група Венето» співпрацюють з правоохоронними органами. Про результати розслідувань, буде повідомлено публічно. Ми віримо в те, що наші працівники не можуть бути причетні до продажу гуманітарної допомоги».

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.