На Прикарпатті поштарка привласнила 160 тисяч гривень, щоб вилікувати чоловіка

Кримінал, Новини, Суспільство

Вчора, 17 травня, Долинський районний суд виніс вирок 28-річній начальниці відділу поштового зв’язку Спас ЦПЗ№ 2 Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта». Її визнано винуватою у привласненні майже 160 тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KURS.

Як встановив суд, 2 жовтня 2021 поштарка у відділенні села Спас Калуського району Івано-Франківської області, за допомогою особистого логіну та паролю ввійшла в програму АРМЗ (автоматизоване робоче місце зв’язку), внесла неправдиві дані до послуги приймання готівкових коштів для поповнення платіжних карток через термінал АТ «Укрпошта» та незаконно перерахувала на власні карткові рахунки гроші на загальну суму 19 100,00 грн. Продовжуючи свою злочинну діяльність, в період з 06.10.2021 по 28.10.2021, повторно незаконно перерахувала на власні карткові рахунки кошти на загальну суму 139 847,35 гривень.

У судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину у вчиненні інкримінованих їй злочинів та пояснила, що влітку 2021 року її чоловік отримав травму ока і потребував значних коштів на лікування та операцію. Оскільки необхідних коштів у них не було, то вона привласнила ввірені їй кошти AT «Укрпошта», які перечисляла на власні карткові рахунки та знімала.

Та чоловік не оцінив старання дружини і вже на час розгляду кримінального провадження із нею розлучився. До того ж, крім 160 тисяч гривень привласнених коштів, які обвинувачена повернула АТ «Укрпошта», їй прийшлося ще й сплатити штрафні санкції на більш як 30 тисяч гривень, інформує пресслужба Долинського районного суду.

Суд призначив покарання – 3 роки та 2 місяці з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк 2 роки, і на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинувачену від відбування призначеного судом покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.