В Уряді вирішили відмовитись від держрегулювання ціни на пальне

Економіка, Новини, Суспільство

За результатом зустрічі представників Кабінету Міністрів України з операторами паливного ринку досягнуто домовленість про призупинення державного регулювання цін на пальне.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила міністр економіки Юлія Свириденко,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ

В Уряді сподіваються, що це дозволить компаніям закупити закордоном необхідну кількість бензину та дизелю, щоб задовольнити попит українців.

«За результатами сьогоднішнього засідання оперативного штабу було прийнято домовленість, щоб ми з боку держави призупинили цінове регулювання, щоб оператори могли наситити ринок необхідним ресурсом», — сказала вона.

Міністр прогнозує, що за такої ситуації ціни на дизель не будуть вищими за 58 гривень за літр, а ціни на бензин — за 52 гривні за літр.

Юлія Свириденко наголосила, що держава каратиме операторів котрі зловживатимуть цінами. Урядовець сподівається, що черги до АЗС зменшуватимуться щотижня.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.