У Калуші виготовлятимуть окопні свічки для потреб військових (фото)

Новини, Суспільство

На Прикарпатті, у Калуші, місцеві волонтери та активісти Спілки Української Молоді займуться виготовленням окопних свічок.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на АрміяINFORM.

“Сама технологія створення таких свічок не є новою і стала досить популярною з початком російсько-української війни”, — розповідає волонтер з міста Калуша Олена Бараненко.

Процес напрочуд простий: у пусті консервні банки вкладається пористий картон і заливається воском. Відтак «чудо-свічки» прекрасно справляються з розігрівом їжі, а також можуть тривалий час освітлювати невеличкі приміщення.

В Івано-Франківській області такі окопні свічки уже більше ніж місяць виготовляють волонтери в місті Коломия. Тепер процес виробництва розширив свої кордони й на Калуш.

Як повідомила Олена Бараненко, на потреби виготовлення свічок за останній тиждень вона зібрала майже 60 кілограмів воску. Уже готову продукцію доставлять українським захисникам безпосередньо на фронт.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.