На Прикарпатті заарештували прихильника “русского мира”, що планував захоплення влади

Кримінал, Новини

Уродженцю росії працівники Івано-Франківської обласної прокуратури повідомили про підозру у змові з метою вчинення дій стосовно насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. 

За даними слідства, 63-річний зловмисник створив та очолив громадські організації й агітував щодо необхідності так званим «воїнам» захопити державну владу та силовим шляхом встановити в Україні «народовладдя» і «народне самодержавство», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

В ході досягнення злочинного задуму було передбачено утворення збройного формування з включеними до нього підрозділами швидкого реагування, штурмовими, інженерними та мобільними групами, які забезпечувалися зброєю, обмундируванням, спецзасобами та спеціальною автомобільною технікою.
Учасники даного збройного формування у визначений момент мали б учинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, а також насильство щодо представників влади і силових структур та інші дії, необхідні для захоплення державної влади України.
Досудове розслідування щодо обвинуваченого здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
На даний час зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.