Міноборони розповіло, як колишній вчитель історії з Франківщини став Героєм України за бої під Києвом

Новини, Суспільство

Василь Боєчко – у минулому вчитель історії. Згодом обіймав посаду старшого інспектора дорожньо-патрульної служби райвідділення МВС України, а нині захищає Україну від рашистських окупантів у складі ЗСУ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Тільки за місяць боїв під Києвом підрозділ капітана знищив десятки одиниць бойової та спеціальної техніки рашистів.

Коли влітку 2015-го Василя запросили до райвійськкомату, він шукати способів уникнути військової служби не став. Не личить це 40-річному чоловіку та й вихований він по-іншому — правильно. Зібрав речі, обійняв дружину Олександру, притиснув до себе донечку Яночку, вийшов за хвіртку рідної домівки та впевненим кроком попрямував осягати до цього йому невідоме.

Старшого лейтенанта запасу спочатку відрядили на місячні курси перепідготовки до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. А за два тижні, після завершення навчання, він був вже в районі АТО, обіймаючи посаду командира реактивної артилерійської батареї однієї з піхотних бригад.

Так розпочався армійський шлях дипломованого історика Василя Васильовича Боєчка, який став артилеристом, а згодом – Героєм України.

У березні 2022 року завдяки зусиллям військових підрозділу капітана Боєчка вдалося стримати контрнаступ противника на столицю з боку села Мощун, що розташоване на північний захід від Києва.

Тільки за місяць боїв під Києвом підрозділ капітана Василя Боєчка знищив десятки одиниць бойової та спеціальної техніки рашистів, велику кількість його особового складу, виконавши понад п’ятдесят вогневих завдань.

Указом Президента України № 122/2022 від 10 березня 2022 року, воїну було присвоєне звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”.

“Тож відтепер серед уродженців села Семаківці, що на Івано-Франківщині, на одну відому особистість побільшало. І нарівні з видатним науковцем, доктором біологічних наук, професором, членом-кореспондентом Академії педагогічних наук України Федором Федоровичем Боєчком, золотими літерами в історію села вписано ім’я людини з тим самим прізвищем – Героя України Василя Васильовича Боєчка”, – зазначили у Міноборони.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.