Допомога Україні може відвернути глобальний голод – президент

Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський наголошує, що підтримка України з боку партнерів, передусім зброєю, допомагатиме недопущенню глобального голоду, викликаного російською агресією.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на звернення президента.

“Все більше держав світу усвідомлюють, що Росія, заблокувавши для нас Чорне море і продовжуючи цю війну, ставить десятки інших країн перед загрозою світової кризи на ринку продовольства і навіть голоду.

Це ще один стимул для нашої антивоєнної коаліції діяти більш рішуче разом. Зараз підтримка для України і передусім зброєю означає роботу на недопущення глобального голоду”.

 Зеленський підкреслив, що чим швидше буде звільнено українську землю і Україні буде гарантовано безпеку, тим швидше може відновитися нормальний стан продовольчого ринку.

11 травня президент США Джо Байден заявив, що російська агресія проти України та блокування українських портів може призвести до масових смертей від голоду у світі.

13 травня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв зробив свій прогноз про “світ після антиросійських санкцій”, згідно з яким, серед іншого, настане повноцінна міжнародна продовольча криза з перспективою голоду в окремих державах.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.