Британський ексрозвідник вважає, що путін таки серйозно хворий

Новини, Політика, Суспільство

Колишній британський розвідник Крістофер Стіл, який з 2006 по 2009 рік керував відділом росії в лондонській службі MI6, вважає, що хвороба Путіна стала однією з причин того, що відбувається в Україні.

Як передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ, про це він заявив у інтерв’ю Sky News.

«Безумовно, судячи з того, що ми чуємо із джерел у росії та інших країнах, путін справді серйозно хворий, – зазначив він. – Незрозуміло, яка це хвороба – невиліковна, смертельна або ще якась. Але, безумовно, це частина рівняння».

Журнал New Lines зазачав, що отримав аудіозапис близького до Кремля олігарха, який описує російського президента як «дуже хворого на рак крові».

У запису йдеться про те, що центральний офіс ФСБ росії розіслав «надсекретну записку» всім її регіональним керівникам із зазначенням не довіряти чуткам про важкий стан президента.

За словами Стіла, «коли ви бачите, що таке відбувається, то думаєте, що це, ймовірно, правда».

Водночас він зазначив, що, навіть якщо путін хворий, на нього важко впливати.

«Загалом дуже мало людей, які готові протистояти президентові путіну або сперечатися з ним… Я все ж таки гадаю, що є дисидентські голоси, голоси незгодних, люди, які кажуть йому, що це катастрофічна війна, яка, особливо в галузі економіки, не принесе нічого доброго для росії, і ми можемо тільки сподіватися, що свого часу це призведе до зміни політики чи навіть зміни режиму, але це, звісно, не факт», – зазначив ексрозвідник.

Стіл відомий тим, що написав книжку про експрезидента Дональда Трампа, де досліджуються його зв’язки з кремлем та втручання москви в американські вибори 2016 року.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов також заявляв, що путін серйозно хворий на рак і що в росії готується переворот з метою його усунення.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.