На Прикарпатті у Долинській громаді планують відкрити шість чергових дитсадків

Новини, Суспільство

На Прикарпатті у Долинській територіальній громаді 16 травня планують відкрити шість чергових дитячих садочків. Чотири з них працюватимуть у Долині, ще два – у селах громади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook голови Долинської громади Івана Диріва.

Відновлять роботу дитячі садочки “Зірочка”, “Золота Рибка”, “Теремок” та дошкільні відділення Долинської початкової школи, Малотур’янського ліцею та Тяпчанського ліцею імені Ольги Дучимінської.

Для того, щоб дитина змогла відвідувати дошкільний освітній заклад, батькам потрібно подати:

  • заяву у той садочок, у якому зареєстровані;
  • довідку з місця роботи обох батьків;
  • довідку від сімейного лікаря про стан здоров’я та відсутність контактів із хворими.

На Прикарпатті є 462 навчальні заклади для дошкільнят, з них 14 — відновили роботу. Про це у своєму Telegram-каналі повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

З 9 травня десять дитячих садків почали працювати в Івано-Франківську, два – в Коломиї та два — у Калуші. Ці садочки відвідують 1 383 дитини, з них – 12 дітей з родин переселенців.

Голова обласної військової адміністрації також повідомила, що в 56 дитячих садочках живуть люди з інших регіонів України, яким довелося тікати від війни. Ще у 215 садках облаштували волонтерські центри та склади.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.