Брехня та абсурд: Білий дім про промову путіна на параді

Новини, Політика, Суспільство

У Білому домі вважають, що зміст промови президента рф володимира путіна на параді 9 травня Москві  є брехнею та абсурдом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речницю Білого дому Джен Псакі, яку цитує “Укрінформ

“Припущення, буцімто війна, яку веде президент путін, була спричинена планами Заходу, – це явна брехня та абсурд”.

Інші заяви путіна на параді є ще однією “версією перегляду історії, яка набула форми дезінформації” і вже мали місце в російських методичках.

Псакі назвала путіна і кремль “фабрикою дезінформації”.

  • путін на параді до дня перемоги в москві назвав війну “єдино правильним рішенням”.
  • президент рф згадав про невдалий шантаж західного світу з боку росії і знову назвав відразу кілька приводів війни. Він заявив, що “країни НАТО не захотіли почути нас, у них були зовсім інші плани” і що “блок НАТО розпочав активне військове освоєння прилеглих до нас територій”. Однак, путін не згадав про те, що російські війська масово перебували біля кордонів України майже рік перед вторгненням.
  • путін заявив, що після розпаду Радянського Союзу США “заговорили про свою винятковість, принижуючи тим самим не тільки весь світ, але й своїх сателітів, яким доводиться вдавати, що вони нічого не помічають, і покірно все це ковтати”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.