Рашисти прибирають з Маріуполя українську мову (фото)

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У Маріуполі кажуть, що окупанти ведуть містян у печерний вік.

У Маріуполі, попри те, що тривають бої українських патріотів за місто, рашисти наводять свої “порядки”.

Про це свідчать фотофакти, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Російські окупанти встановлюють у Маріуполі дорожні покажчики російською мовою.

Такі самі зміни провели щодо дорожнього знака на Володарське та інші навколишні населені пункти.

Про це у Телеграмі повідомляє міськрада Маріуполя.

“Окупанти зруйнували наше місто, вбили 20 тисяч людей, а тепер змінюють покажчики. Люди зі своїми проблемами почекають. Тим часом, у Маріуполі Середньовіччя. Мешканці без води, достатньої кількості їжі, медикаментів. Немає світла та нормального зв’язку. Маріуполь – був, є та буде українським містом. Щоб там росіяни собі не фантазували…”, – зазначили у міськраді.

Днями у місті побував так званий очільник так званої ДНР Пушилін та московський куратор міста Кірієнко. Паралельно з’явилися деякі нові вивіски, що свідчать про “нововведення” окупантів.

279040176 5088743854548255 4825401131091259335 n scaled

Російські окупанти відкрили у захопленому Маріуполі ДАІ. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

“Окупанти в Маріуполі разом із колаборантами повернули ДАІ. “Покращення” щодня. Назад у печери стає трендом в Україні”, – написав він.

Як повідомляли раніше ЗМІ, рашисти проголосили, що відновили у місті навчання у двох школах. З вересня будуть вчити дітей за російськими програмами. Зараз виводять маріупольців прибирати місто до 9 травня. Обіцяють розраховуватися їжею.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.