росія намагалася продати Єгипту вкрадене українське зерно

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Судно “Матрос Позинич” завантажило 27 тис. тонн зерна в окупованому Криму і прямувало з ним до порту Александрія.

Росіяни намагалися “проекспортувати” до Єгипту вкрадене українське зерно, але після відмови змінили напрямок на Ліван та Сирію.

Про це повідомляє Економічна правда, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

27 квітня судно вимкнуло АІС (автоматична система ідентифікації, яка має бути ввімкненою для всіх суден згідно міжнародних морських правил).

Вже 28 квітня “Матрос Позинич” було помічено в окупованому Севастополі біля зернового терміналу стивідорної компанії “Авліта”, яка в російських реєстрах значиться як “Авал”. 30 квітня судно рушило в напрямку порту Александрії (Єгипет). Українські дипломати завадили Росії доставити це зерно в Александрію.

“За нашою інформацією, нині російська сторона спрямувала судно із зерном, вкраденим на півдні України, в сторону Лівану та Сирії.МЗС вже звернулося до ліванських та сирійських органів, аби вони арештували крадений вантаж, якщо російський сухогруз зайде в їхні порти. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі”, – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.