Прикарпатські контррозвідники затримали учасника партії Медведчука “Український вибір” — СБУ

Кримінал, Новини, Політика

Працівники контррозвідки управління СБУ в Івано-Франківській області затримали учасника партії Віктора Медведчука “Український вибір”. Про це повідомляють на Facebook-сторінці відомства.

Як йдеться у дописі, чоловік займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні. Свої дії він узгоджував із представниками російських спецслужб.

“Житель Києва, колишній радянський офіцер з бойовим досвідом вступив до партії Віктора Медведчука у 2015 році. Тоді він активно просував у публічному просторі антидержавні проросійські наративи про один народ та зовнішнє управління. Обстоював необхідність т. зв. “народовладдя” та закликав “брати владу у свої руки”, — повідомляють в СБУ.

Свою діяльність він відновив напередодні повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. На випадок приходу росіян у нього була готова концепція “народного самодержавства”, яка передбачала захоплення влади та зміну зовнішньополітичного вектора.

Згідно з цим планом потрібно було розпустити органи влади, змінити конституційний лад на так зване “народне віче”, повалити фінансово-банківську систему, економічну систему та провести “вічовий суд” над представниками влади й опозиції.

Прикарпатські силовики затримали учасника партії Медведчука "Український вибір"Фото: Facebook/СБУ в Івано-Франківській області

Свою діяльність він відновив напередодні повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну

“Він підтримував постійний контакт з представниками російських спецслужб. У координації з ними створив зі своїми однодумцями розгалужену мережу фейкових громадських організацій на території України. Ці організації використовувалися для насадження антиукраїнських ідей, майбутньої реалізації планів зі зміни влади”, — інформують у Службі безпеки України.

Слідчі провели обшуки у помешканні чоловіка. Вилучили документацію та печатки “громадських організацій”, заборонену символіку, лист з адміністрації президента Росії про звернення, стартові пакети російського мобільного оператора, техніку та чорнові записи з доказами.

Прикарпатські силовики затримали учасника партії Медведчука "Український вибір"Фото: Facebook/СБУ в Івано-Франківській області

Слідчі провели обшуки у помешканні затриманого

Зараз слідчі готуються оголосити чоловіку про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.