Королева Іспанії Летиція одягла вишиванку, яку пошила уродженка Франківська (фото)

Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Іспанська королева Летиція підтримала Україну, одягнувши на публічний захід 3 березня українську вишиванку. Авторкою цієї сорочки, виявилося, є українка, яка вже багато років мешкає в Мадриді.

Українка Ольга Соловей родом із Івано-Франківська, емігрувала до Іспанії ще до того, як у рідній країні розпочалася війна. Живе Ольга на околиці Мадрида, а вишивання називає своїм хобі, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “ТСН”.

В Україні ще був мир, коли Ольга вручну вишила сорочку, яку 3 березня одягла королева Летиція. Ольга каже, що не могла собі й уявити, що сорочку, яку вона вишивала вручну, одягне королева Іспанії.

“Вишиванка – це традиційний одяг. У всіх українців вона є вдома. За Радянського Союзу її було заборонено носити у громадських місцях. Коли ми відокремилися від Росії, люди знову почали її носити”, – розповідає Ольга. 

На початку березня до одного з головних українських магазинів Мадрида зайшла людина з оточення королеви Летиції, пов’язана з асоціацією “Все з Україною”. Там була куплена ця сорочка, в якій потім на публіці з’явилася дружина короля Філіпа VI.

“Мені подруга надіслала фото у Facebook. Я не могла в це повірити, але одразу зрозуміла, що це моя сорочка: ці манжети без ґудзиків із застібкою-липучкою, я роблю їх сама. Я тоді була дуже здивована і відчуваю гордість”, — розповідає Ольга.

Українка говорить, що навчилася вишивати ще коли була зовсім маленькою. Її навчала бабуся Марія та мама Ганна, коли їй було лише десять років.

Якщо все буде добре Ольга планує відкрити власний бізнес у Мадриді, хоче відкрити магазин власних вишиванок, подібних до тієї, яку одягла королева Летиція. І каже, що назвала б його “Українська вишиванка” і продавала би там також свої картини, вишиті хрестиком.

До речі, пізніше вишиванку одягала і старша дочка королеви Летиції – принцеса Леонор, коли вони всією сім’єю приїжджали на зустріч із українськими біженцями.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.