На Ратуші в Івано-Франківську встановлять потужний динамік: для чого

Новини, Суспільство

Місто вживає заходів, щоб сирени тривоги були більш чутними задля безпеки мешканців.

В Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків роз’яснив жителям громади ситуацію щодо системи оповіщення про можливий наліт ворожої авіації, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Хто запускає сирену?

Військові передають інформацію, що може відбутися наліт ворожої авіації напряму оперативній частині управління цивільного захисту обласної держадміністрації.
Після цього одразу вмикаються сирени.

Скільки сирен у місті?

На території міста їх було 16. ЗА СЬОГОДНІ (27 лютого – ред.) встановили ще 21 колонку і в місті, і у селах громади, переважно в Будинках культури. Там цілодобово чергують працівники департаменту культури, які і вмикають їх, як тільки виникає загроза.

Чи не замало?

“ВЖЕ ЗАВТРА (28 лютого -ред) буде встановлено потужний динамік на Ратуші. Він підсилить звук від усіх сирен. Була потреба відновити динамік на Радіозаводі і Промприладі, і завтра відновлять на швейній фабриці”, – зазначив Марцінків.

Як підсумував мер, за два останні дні місто збільшило потужність оповіщення ВДВІЧІ.

“Також намагаюся операвно повідомляти про сирену і про відбій тривоги на своїй сторінці, у Вайбері, Телеграмі. Тож не нехтуйте своєю безпекою та у разі оповіщення спускайтеся в укриття”, –  написав він.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.