Голова Франківської облради розповів, чому повітряна тривога може тривати всього декілька хвилин

Новини, Суспільство

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич на брифінгу розповів, чому повітряна тривога може тривати всього декілька хвилин, але важливо реагувати на неї.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Cуспільне.

“Ми повинні зрозуміти логіку дій військових, які попереджають нас про небезпеку. Вони зафіксували якийсь об’єкт. Зважаючи на те, що сучасна зброя є надзвичайно мобільною та швидкою, військові не можуть передчасно сказати, куди він рухається, а тому попереджають нас про небезпеку”, – розповів Олександр Сич.

З його слів, таке попередження може тривати від 2 до 5 хвилин.

“Як тільки військові розуміють, що небезпека не загрожує Івано-Франківську чи області – вони дають відбій. Тому вкотре пояснюю, ми можемо навіть частіше перебувати у бомбосховищі, частіше реагувати на заклики небезпеки, але не втомлюємося це робити задля нашого життя, задля нашого здоров’я, задля нашої безпеки”, – каже Олександр Сич.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.