Прикарпатцям пояснили, як викликати “швидку”, якщо порушиться мобільний зв’язок

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині працівники Обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги налаштували систему радіозв’язку на випадок, якщо в області порушиться мобільний зв’язок.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на директора центру Мирона Матейка.

З його слів, радіозв’язок розгорнули у гірській частині області й відновили в Івано-Франківську та Калуші.

“Ми відпрацьовуємо ці моменти. Звернулися до колег у Польщі, які пообіцяли нам надати додаткові рації на випадок зникнення мобільного зв’язку. Маршрутизація пацієнта — це дуже важливо зараз”, — сказав Мирон Матейко.

На Facebook-сторінці екстреної медичної допомоги оприлюднили номери, за якими можна викликати “швидку”, якщо порушиться мобільний зв’язок.

  • 0342 791530;
  • 0342 791535;
  • 0342 791539.

Військовий медик Василь Чудик розповів, що надання медичної допомоги після бойового поранення має відбуватися значно швидше, ніж після побутової травми. Відповідно, якомога швидше до людини мають прибути медики.

“60% поранених помирають у перші 5 хв, 33% – за час від 2 до 7 хв через порушення дихання. Що швидше надати допомогу, то більша ймовірність, що людина виживе”, – сказав Василь Чудик.

За його словами, щоб у будь-який момент людина могла допомогти пораненому чи собі навіть під вогнем, їй потрібно мати щонайменше джгут, бинт, знеболювальні препарати.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.