У Франківську про небезпеку можуть сповіщати церковні дзвони та гучномовці спецслужб

Новини, Суспільство

У разі несправності системи оповіщення в Івано-Франківську битимуть у церковні дзвони.

Про це на брифінгу розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Влізло,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Суспільне Карпати “.

З його слів, система оповіщення має приблизно 60 років та потребує оновлення.

Також жителі Івано-Франківська повідомляли Суспільному з різних мікрорайонів, що не чули сигналу тривоги приблизно о 17:50 25 лютого.

“Ми знаємо про цю проблему. Зокрема, у приміщенні радіозаводу у мікрорайоні Пасічна є сирена, яка до бойових дій працювала і зараз інколи дає перебої. Ми працюємо над розв’язанням цього питання. Але якби хтось увімкнув радіоприймач, то дізнався б всю необхідну інформацію. Також зараз домовляємося зі священниками, щоб, якщо не працюватиме сирена, вони били у церковні дзвони за давньою традицією. Повідомлятимуть, що щось сталося”, — каже Ігор Влізло.

З його слів, також є план дій у разі ліквідації передавальної станції. Тоді по місту курсуватимуть автомобілі газової служби та Держслужби з надзвичайних ситуацій, які через гучномовці повідомлятимуть жителям інформацію про те, що робити.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.