Софія Ющак з Печеніжина відзначила 100-літній ювілей (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 20 лютого, свій столітній ювілей святкує жителька села Сопів Печеніжинської громади Софія Ющак.

Ювілярка пройшла нелегкий шлях. Народилася в простій селянській сім’ї, в школу не ходила, але сама навчилася писати і читати. В 1948 році одружилася з чоловіком Йосипом, в мирі та злагоді прожили 68 років. У сім’ї народилися двоє синів Степан і Василь.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KURS.

В післявоєнний час життя було важким: Софія Миколаївна пішла працювати в колгосп, щоб виділили земельну ділянку. Але попри всі труднощі вона знаходила вільний час для вишивання, відвідувала читальню, була учасницею сільського і церковного хору. В такий поважний вік дочекалась 3 онуків та 5 правнуків.

“Саме на таких людей потрібно рівнятися нинішньому поколінню, вчитися у них мудрості та гідності, бути такими ж чуйними та надійними. Ці люди є очевидцями багатьох історичних подій минулого століття, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості. Хай Бог дарує міцне здоров’я ювілярці та всій родині!” – йдеться у привітанні на адресу ювілярки від керівництва громади.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.