Лікарні Прикарпаття за 2021 рік отримали обладнання на 560 мільйонів

Економіка, Здоров'я, Новини, Суспільство

Сьогодні, 16 лютого, в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства.

Зокрема, на комісії розглянули проєкт програми соціально-економічного та культурного розвитку Івано-Франківської області на 2022-2024 роки, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як розповів Сергій Подошва, директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації, за попередній рік вдалося придбати значну кількість обладнання для лікарень Івано-Франківщини. Йдеться про загальну суму в 560 мільйонів гривень.

Так, за рахунок державних коштів закуплено та поставлено медичне обладнання на загальну суму 138,5 млн. грн. для приймальних відділень дев’яти опорних лікарень, а саме:
– 13 апаратів ультразвукової діагностики загальною вартістю 16,4 млн. грн.;
– сім комп’ютерних томографів – 83,3 млн. грн.;
– вісім рентгенапаратів – 38,8 млн. гривень.

Крім того, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення централізованою подачею кисню закладів
охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, виділено 60 млн. гривень. За рахунок цих коштів закуплено 3 газифікатори, 4 кріоциліндри, проведено процедури закупівлі медичного обладнання, зокрема 434 флоуметри та 4 системи генерації кисню, інше обладнання та проведення робіт із забезпечення централізованим киснем ліжкового фонду.

Також за рахунок кошів субвенції з державного бюджету закупили чотири рентгенівські діагностичні апарати на суму 10,0 млн. грн. та для  закладів первинної медичної допомоги області 791 од. кисневих концентраторів на загальну суму 23,9 млн. гривень.

За рахунок коштів обласного бюджету закуплено медичне обладнання на загальну суму 8,7 млн. грн. для закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, зокрема – два апарати ШВЛ та 142 кисневих концентратори.

Лікарнями, які надавали і надають допомогу хворим на COVID-19, за рахунок власних коштів закуплено медичного та кисневого обладнання на загальну суму 52,9 млн. грн. (11 апаратів ШВЛ, 3 мобільні рентгенапарати, 74 монітори пацієнта, два аналізатори газів крові, вісім апаратів УЗД, система для підвісної слінг-терапії, пристрій реєстрації ЕКГ, апарат наркозно-дихальний, інсуфлятор СО2, лампа операційна, стіл операційний).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.