В Івано-Франківську відзначили День єднання (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську відзначили День єднання. Військовий оркестр виконав Державний гімн України. Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих та помолилися за мир.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Військовий оркестр виконав Державний гімн України

За даними поліції, на площі Соборності перед адмінбудівлею зібралася приблизно тисяча людей, інформує з місця кореспондентка Суспільного.

день єднання іффФото: Суспільне Карпати

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих та помолилися за мир

Учасники акції розповіли що для них означає День єднання.

“День єднання для мене — трохи тотожний з Днем Соборності. Це — об’єднання українців. Це — важливо, а особливо зараз, коли є загроза нападу Росії. Я вважаю, найкраще, що ми можемо робити — не тільки захищатися, але й бути разом. Для нас зараз важливо протистояти Росії та показати, що ми — єдині та можемо дати відсіч не тільки на фронті, але й у нашій свідомості”, — каже учасниця акції, представниця Української академії лідерства з Харкова Анастасія Ющенко.

день єднання іфф

“День єднання — це перш за все день, коли всі українці разом відчувають дух єдності та очікують на мир”, — каже франківка Тетяна Збирак.

Новина доповнюється …

Що відомо

В Україні вперше запровадили День єднання у 2022 році відповідно до указу президента Володимира Зеленського на тлі ескалації напруги на російсько-українському кордоні. Він передбачає проведення низки урочистих заходів, серед яких:

  • підняття Державного прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;
  • виконання о 10:00 Державного гімну України;
  • проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.