Сесія облради на оборону Прикарпаття додала 5 мільйонів

Новини, Суспільство

На сьогоднішній позачерговій сесії Івано-Франківської обласної ради розглянули одне питання – про зміни до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна“.

Депутати додали з коштів обласного бюджету на забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи 3,5 млн грн.

“Кошти для дообладнання кімнат зберігання зброї, приміщень, де зберігаються документи, побутових кімнат та інших”, – сказав заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Ільчишин.

Для надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби, а також на військово-патріотичне виховання молоді – 700 тис. грн.

Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – 800 тис. грн.

Рішення прийняли одноголосно.

Івано-Франківська область входить до зони територіальної оборони №5. На сесії прозвучало, що наразі у семи батальйонах, що розташовані в усіх районах області, налічується 404 військовослужбовці. Укомплектованість складає майже 73%. Територіальна оборона області може збільшитись до 4,5 тисячі осіб, зокрема за рахунок резервістів, які уклали контракти.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.