Путін прокоментував рішення Держдуми щодо ОРДЛО згадкою про “Мінськ”

Новини, Політика, Суспільство

Президент Росії Володимир Путін не відповів прямо, чи визнаватиме ОРДЛО на прохання Держдуми, але натякнув, що Заходу потрібно натиснути на українську владу щодо виконання Мінських угод.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прес-конференцію за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцем з президентом РФ Володимиром Путіним.

“Я виходитиму з того, що ми повинні все зробити для вирішення проблем Донбасу, але зробити це…, перш за все, виходячи з не до кінця реалізованих можливостей щодо виконання Мінських угод. І ми дуже розраховуємо на те, що наші партнери і за океаном, і в Європі, насамперед ФРН і Франція, вплинуть на сьогоднішню київську владу, і це рішення буде знайдено” – сказав Путін.

Путін також заявив, що влада України влаштувала “геноцид” населенню окупованих районів Донбасу.

Він вважає, що прохання Держдуми визнати “незалежність” ОРДЛО продиктовано відповідним бажанням більшості росіян.

15 лютого Державна дума Росії проголосувала за те, щоб направити звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати “незалежними” окуповані райони ОРДЛО.

Путін давно уже звинувачує Україну у невиконанні Мінських угод. З цього приводу він нещодавно глузливо сказав президенту України Володимиру Зеленському: “Подобається, не подобається – терпи, моя красуне!” Це була цитата з пісні російського гурту “Красная плесень”, яка має сексуальний підтекст.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.