“Тероризували жителів регіону”. На Івано-Франківщині затримали кримінальне угруповання — СБУ (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Працівники Служби безпеки України в Івано-Франківській області затримали учасників кримінального угруповання, які захопили державний господарський об’єкт. Їм повідомили про підозру

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку відомства.

“СБУ встановила, що учасники угруповання захопили один з державних господарських об’єктів на території регіону. Його адміністративні приміщення використовували як “штаб” для координації протиправної діяльності”, — йдеться у дописі.

Як повідомляє СБУ в Івано-Франківській області, до складу угруповання входили понад 20 членів. Вони “тероризували жителів регіону, захоплювали їхнє майно, залякували людей та “вибивали” з них гроші. У разі відмови – застосовували насильство та погрожували фізичною розправою”.

На Франківщині поліцейські і працівники служби безпеки затримали угруповання рекетирів

Під час досудового розслідування працівники Служби безпеки України в області провели понад 50 обшуків. Вони виявили та вилучили реактивні протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю з оптичними прицілами та глушниками, а також набої різного калібру.

На Франківщині поліцейські і працівники служби безпеки затримали угруповання рекетирівФото: Поліція Івано-Франківщини

У членів групи вилучили реактивні протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю і набої

На Facebook-сторінці Нацполіції області інформують, що організована злочинна група діяла на Прикарпатті впродовж серпня-листопада 2021 року. П’ятеро жителів Франківщини, які входили в угруповання, раніше вже були судимі. Поліцейські повідомили їм про підозру — двом 32-річним організаторам і трьом учасникам віком 31, 27 і 26 років.

Як йдеться у дописі, чоловіків підозрюють у вимаганні, незаконному заволодінні автомобілем, поширенні злочинного впливу і привласненні офіційного документа. Зокрема, у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 255-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України.

На Франківщині поліцейські і працівники служби безпеки затримали угруповання рекетирів

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.