Біля Заболотова побудують об’їзну дорогу

Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

Заболотів – відомий торгівельний центр не тільки в колишньому Снятинському, а нині Коломийському районі. Сюди на ярмарок приїжджають споконвіку звідусіль, навіть із сусідніх Чернівецької і Тернопільської областей.

Через населений пункт проходить дорога державного значення Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига. Тож будівництво об’їзної тут актуальне.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Голос України”.

Днями в Заболотові відбулися громадські слухання з приводу перспективи будівництва об’їзної селища, яка має стати частиною дороги державного значення Н-10 Стрий – Мамалига. В обговоренні питання взяли участь народний депутат Олег Марусяк, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів, представник проектної організації Ярослав Вікторенков, селищний голова Петро Маліборський, мешканці Заболотова та сусідніх сіл Тулуків і Хлібичин.

Олег Марусяк повідомив, що для покращення безпеки дорожнього руху, власне, разом із іншими депутатами від Прикарпаття сприяли тому, щоб проект будівництва обходу Заболотова був внесений у державне фінансування. Є відповідна постанова Кабміну.

«Так само цьогоріч сприяли тому, щоб передати в державне управління понад 240 км доріг місцевого значення, зокрема дорогу Озеряни – Рожнів, яка проходить Заболотівською територіальною громадою», – акцентував парламентарій.

Любомир Семанів насамперед розповів про реалізацію Національної програми «Велике будівництво» в області та акцентував на великих державних інвестиціях у розвиток Івано-Франківщини. Детально зупинився і на проекті об’їзної Заболотова:

«Виготовляємо проектно-кошторисну документацію. На цьому етапі будуть враховані пропозиції органів місцевого самоврядування та жителів територіальної громади, зацікавлених осіб, у межах чинного законодавства, з урахуванням технічних вимог щодо технічного проектування доріг державного значення. Передбачено освітлення в населених пунктах, тротуари, пішохідні доріжки. У другому півріччі можемо розпочати будівництво, якщо не виникне перепон щодо відводу земельних ділянок».

Ярослав Вікторенков познайомив присутніх із попередніми рішеннями по проекту. Будівництво обходу передбачено північною околицею населеного пункту загальною протяжністю 6,4 км. Над залізничним транспортним вузлом передбачено будівництво шляхопроводу довжиною понад 200 м.

Голова територіальної громади Петро Маліборський підкреслив важливість того, що будівництво передбачене за кошти із Державного бюджету. «Важливо, що розвантажиться центр селища. А за цим – безпека громадян. Реалізація проекту суттєво покращить умови руху транзитного транспорту та екологію», – підсумував Петро Маліборський.

За реалізацію проекту висловилися й інші присутні. Тож загальним голосуванням підтримали будівництво об’їзної Заболотова.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.