В Україні хочуть назавжди позбавляти водійських посвідчень за порушення ПДР: що про це відомо

Новини, Суспільство

Українські депутати пропонують зробити можливим довічне позбавлення водійських посвідчень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт 24 канал.

Так, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується назавжди конфісковувати документ у тих, хто систематично порушує правила дорожнього руху.

Яка ймовірність того, що законопроєкт все ж ухвалять, за які порушення будуть забирати права та чи потрібні українським водіям такі нововведення.

Що пропонується законопроєктом

Проєкт закону №6278 пропонує посилити відповідальність українських водіїв. Документ вносить зміни до ст. 30 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 55 Кримінального кодексу України в частині позбавлення громадян посвідчення водія. Таке покарання загрожує за систематичні грубі порушення ПДР (нині це карається позбавленням прав строком до 10 років).

Передбачається, що конфісковувати права довічно будуть саме за водіння у нетверезому стані.

Ігор Чудовський, керуючий партнер Адвокатського об’єднання “Чудовський та партнери”, вважає, що ймовірність того, що законопроєкт підтримає більшість народних депутатів не надто висока, оскільки на це впливають кілька факторів.

Це навряд сильно вплине на кількість людей на підпитку за кермом, оскільки якщо людина вже 3+ раз попадається на керуванні у нетверезому стані, відсутність водійського посвідчення навряд зупинить її від подальшого керування автомобілем. У цьому плані дієвішим буде великий штраф та конфіскація авто,
– зазначив фахівець.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.