У Франківську пішов з життя знаний хірург-трансплантолог Микола Селезінка

Новини, Суспільство

Сьогодні, на 86 році життя, у Франківську пішов з життя знаний лікар, хірург, науковець Микола Селезінка.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Доктор медичних наук, професор, хірург-трансплантолог вищої категорії Микола Селезінка був автором понад 200 наукових праць. На його рахунку більше п’яти тисяч складних операцій на внутрішніх органах. Викладав медицину на кафедрі фізвиховання Івано-Франківського університету нафти й газу.

Завтра, 13 лютого, о 15:00 за Миколою Сеелезінкою відбудеться панахида в Будинку смутку на вулиці Ребета у Франківську.

У понеділок о 13:00 – похорон з Будинку смутку на кладовищі села Чукалівка.

“Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять померлому!” – приєднався до співчуттів міський голова Франківська Руслан Марцінків.

Ще в 1994 році, коли Микола Селезінка працював хірургом в окружному військовому шпиталі при Львівському медичному університеті, в Києві вийшла його книга «Пересадка легені» – з описом авторської методики трансплантації. Жив ідеєю створення Центру з пересадки легенів.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.