Спецслужби РФ намагалися вивезти українських “тітушок” для провокацій в Росії — СБУ (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Політика

Служба безпеки України зірвала спецоперацію російських спецслужб, які замовили українських “тітушок” для провокацій у Російській Федерації.

Про це повідомила пресслужба СБУ. Такі дії країна-агресор могла використати як чергову причину для виправдання подальшого тиску на Україну, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“За попередніми даними, спецслужби РФ ретельно розробляли план провокацій і диверсій, спрямованих проти власного населення. І в цьому мали намір звинуватити нашу державу”, — повідомили силовики.

Російські спецслужби завербували трьох мешканців Київської області — вихідців із кримінальних кіл, розповіли подробиці у СБУ. Для виїзду в Росію їх мали забезпечити підробленими документами. Вони отримали завдання сформувати дві групи по п’ять осіб у кожній. Виїзд першої групи був запланований у найближчі дні.

“Тітушкам” розробили покрокову інструкцію дій. Всю детальну інформацію вони мали отримати вже на місці, в РФ. За участь у провокаціях обіцяли по 4 тисячі доларів кожному.

Куратори обіцяли “тітушкам”, що після виконання завдання їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання.

“Співробітники Служби безпеки України запобігли цьому сценарію. Організаторів та їхніх спільників одночасно було затримано у Києві та області”, — повідомили у СБУ.

Йдеться про тренерів у спортивних клубах контактних єдиноборств. Вони, за даними СБУ, неодноразово залучалися проросійськими силами для проведення провокацій і замовних протестних акцій у різних регіонах України.

“Зокрема, встановлено, що зловмисники організували у жовтні-грудні 2021 року акти вандалізму над пам’ятником С. Бандері у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі”, — повідомили українські силовики.

Loading video

Як повідомили у СБУ, під час обшуків правоохоронці вилучили вогнепальну зброю з набоями, копії закордонних паспортів громадян, яких мали відправити до РФ для провокацій.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Loading video

Що відомо

  • Федеральна служба безпеки РФ повідомила, що затримала 14 людей, які нібито розсилали повідомлення про загрозу вибуху в освітніх закладах Росії, а також країн СНД та окупованих Росією районах Луганської і Донецької областей. Як повідомляє російське видання РБК, у ФСБ стверджують, що до мінувань причетний київський студент Антон Осипчук та його спільники.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.