На Франківщині спіймали злочинців, які понад рік незаконно утримували 30 людей (фото)

Кримінал, Новини

8 лютого поліція викрила злочинну групу, яка понад рік утримувала у так званих реабілітаційних центрах 30 людей, які нібито проходили курс лікування нарко- та алкозалежності.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію області.

Але замість медичної терапії люди опинилися в умовах позбавлення волі, також до них застосовували психологічне і фізичне насильство.

Поліція затримала 33-річного організатора та двох 30-річних і одного 32-річного співучасників. Всі вони – мешканці Івано-Франківська.

“Фігуранти, прикриваючись громадською організацією, налагодили роботу так званого реабілітаційного центру у цокольних приміщеннях. Пацієнтами цього закладу ставали громадяни, близькі родичі яких були введені в оману рекламними оголошеннями правопорушників. Вартість «лікування» на місяць становила від 7 до 10 тисяч гривень”, – розповідають подробиці затримання поліцейські.

Правоохоронці провели обшуки і вилучили ряд речових доказів. На момент проведення слідчих дій у двох центрах перебували три десятки громадян віком від 18 до 65 років. Частина з них уже написали заяви до поліції та перебувають у статусі потерпілих.

А злочинцям невдовзі повідомлять про підозру, а суд обере запобіжний захід. Їм загрожує від п’яти до десяти років в’язниці.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.